Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

Képzések

2011-2012 tanév

Dolgozók » Magyar pedagógusok


Papp László

tanár

Email: Papp.Laszlo@lajt.hu

Osztályfőnök: 13. Élelmiszeripari-tejipari technikus

Felsőfokú végzettségek:

számítástechnika szakos középiskolai tanár, gépész üzemmérnök, gépészeti műszaki tanár

Szakmai tevékenység:

Iskolánkban jelenleg informatikát és élelmiszeripari szakmai tárgyakat tanítok, osztályfőnöke vagyok a 13, és 14. évfolyamos tejipari technikusi osztályoknak, valamint képzési felelőse vagyok az élelmiszer-ipari szakképzésünknek.

2005-ben felkerültem az Országos Szakértői és Vizsgáztatási Névjegyzékekbe (informatika szakterület), így számos alkalommal voltam érettségi és szakmai vizsgaelnök, illetve kaptam felkérést szakmai vizsgák feladatsorainak és a modulvizsgák követelményeinek lektorálására.

Több éven át óraadó tanárként a csornai Hunyadi János Gimnáziumban tanítottam informatikát a 9. osztályos és a végzős (12. évfolyamos) tanulóknak.

2009-ben ECDL oktató és vizsgáztató végzettséget szereztem.

Tagja vagyok a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesületének.

Az Oktatási Minisztérium Tudományszervezési és Informatikai Intézetének szaktárgyi programok készítésére kiírt pályázatába bekapcsolódva – három, oktatást segítő programcsomagot készítettem, melyekkel pályadíjat nyertem. E programok ún. szimulációs programok, melyek segítségével modellezni lehet az iparban előforduló berendezéseket, így a tanulók - beavatkozva a valósághű folyamatokba – tapasztalati úton szerezhetik meg az adott berendezés üzemeltetéséhez szükséges ismereteket, összefüggéseket tárhatnak fel az egyes üzemviteli paraméterek között, sőt kipróbálhatnak olyan szélső helyzeteket, amelyekre a valóságban nem volna alkalmuk.

A csermajori iskolában létre hoztam az Élelmiszeripari műveletek és folyamatok, valamint a Műszerek és mérések tantárgy oktatásának segítésére, a tanult ismeretek elmélyítésére egy Áramlástani laboratóriumot.

A tanulók olyan méréseket végezhettek, melyek segítségével tapasztalati úton szerezhettek új ismereteket és az elméleti órákon tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatták. A laboratórium segítette tanulóinkban a műszaki szemlélet kialakulását, ugyanis modellezhették az élelmiszeripari berendezésekben kialakuló főbb áramlási és kalorikus viszonyokat, így meghatározhatták azok optimális üzemeltetésének paramétereit. Vizsgálhattak olyan szélső helyzeteket, amelyek kipróbálására az üzemi gyakorlatokon (a termelés jellegéből adódóan) nem volt módjuk. Hipotéziseket állíthattak fel, melyeket a mérésekkel igazolhattak.

Az egyes mérési gyakorlatokról jegyzőkönyvet készítettek és a mérési eredményeket számítógéppel dolgozták fel.

Publikációk:

Segédlet az Élelmiszer-ipari műveletek és folyamatok oktatásához – 1980.

Feladatgyűjtemény az Élelmiszer-ipari műveletek és folyamatok oktatásához – 1980.

Sajtüzemi gépek tankönyvpótló jegyzet a technikusminősítő tanfolyam számára – 1988.

Az Internet a tanári munkában - 1998.

Tankönyv és segédanyag az Alapfokú számítógép-kezelői (OKJ) vizsgához - 1999.

Élelmiszer-ipari műveletek és folyamatok (tankönyv)- 2008.

Képlettár az Élelmiszer-ipari műveletek és folyamatok tankönyvhöz – 2009.

 




Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2024 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás