Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

KépzésekEgykori értékeink amikre büszkék vagyunk.

Pál-major – hercegi majorság, szabadidő központ

Az Esterházy-kastély parkjának szomszédságában található egykori major a kishercegek játék-majorságaként működött. Iskolánk megalakulása óta a kertészeti gyakorlati képzés fontos bázisa, mely a 2009. júniusi megnyitó után új életre kelt. A gyakorlati oktatást üvegházak, fóliasátor és a gazdag növényanyaggal rendelkező angolpark segíti. Ugyancsak itt bonyolítjuk a Porpáczy Aladár Országos Szakmai Emlékverseny gyakorlati fordulóját, az ország minden részéről érkező iskolák részvételével. A csapatok által beültetett parcellák ebben az évben Haydn korát idézték, a 2010. áprilisi verseny témája pedig a biodiverzitás.

Szeretnénk sok értékes, helyi zöldség- és gyümölcsfajtát, gyógy- és fűszernövényt bemutatni a látogatóknak. Ez a növényanyag az iskola több területén létrehozandó génbank egyik fontos bázisa lesz.

A területen található állatsimogató és játszóház a kishercegek világát idézi, s a mai „kishercegeknek”, gyermekeinknek kedveskedik. A park területén a tavaszi nyitáskor még több érdekes játék várja a különböző korosztályokat. A megújuló, mindig virágzó növényágyak, a több száz éves különleges fák nemcsak a gyerekeknek nyújtanak kikapcsolódást, pihenési lehetőséget. Az egykori gépszín épületében kis kiállításon mutatjuk be a hercegi majorságok életét. A Pál-major ad helyet a júniusban megrendezésre kerülő Ribizli-fesztiválnak is.Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2024 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás